N-am înțeles niciodată plăcerea celor care atacă site-uri sau servicii

Inițial, titlul era „n-am înțeles niciodată plăcerea hackerilor…”, însă i-aș fi jignit. Cei care dau atacuri DDoS (Distributed Denial-of-Service) nu sunt hackeri, ci mai degrabă niște frustrați.

De obicei ignor comunicatele de presă, însă azi a venit unul interesant care spune că in trimestrul întâi din 2020 atacurile de tip DDoS s-au triplat, conform unui studiu realizat de Kaspersky.

Și au fost atacate tot felul de servicii: site-uri, servicii de livrare de mâncare, jocuri online, guverne, servicii medicale sau chiar spitale. Și dacă nu ești plătit de altcineva să faci asta (care nu pot fi decât teroriști) nu înțeleg care ar putea fi plăcerea de a pune pe butuci un sistem. Mai ales dacă de el depinde sănătatea oamenilor.

Acum câțiva ani, de Black Friday, un gog a încercat să dea jos cu Arena IT, de ciudă că promovăm magazine online și facem un ban de pe treaba asta. Inițial a reușit, după aceea ne-am blindat mai bine. E clar că niciun sistem nu e de nedoborât, dar repet… care-i plăcerea?

Altfel, ce să înțeleg, că în perioada asta autointitulații hackeri se plictisesc acasă (probabil pentru ca sunt închise școlile) și se gândesc să mai dea jos un serviciu doar pentru distracție?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Director Web Yest directorul tau web Inscrie-te in TOP ! TopDirector - Multimedia Anunturi gratuite anunturi112.ro Anunturi gratuite anunturi112.ro top 90